Over Vera Hofmann

Over spreker Vera Hofmann - Team EPLÚ

OP ZOEK NAAR EEN SPREKER - TRAINER DIE ÉCHT HET VERSCHIL MAAKT?

VERA HOFMANN - inzetbaar als spreker | trainer | gastdocent | dagvoorzitter

Vera A. Hofmann (1990) wordt gedreven door de vraag waarom wij mensen doen wat we doen en hoe we balans kunnen vinden in de wereld waarin we leven. Ze is oprichter en directeur van Dare to Imagine van waaruit ze als facilitator en (business) coach inidividuen en organisaties helpt zich bewust te worden van de paradigmaverschuivingen waarin we ons bevinden en het potentieel voor positieve verandering aan te boren en te ontplooien.
 

Tijdens haar studie psychologie constateerde ze dat we ons in onze westerse wereld bijna uitsluitend lijken te richten op a) wat kan worden gemeten en b) wat moet worden opgelost. Hoewel ze het vak psychologie leuk vond, miste ze een manier om mensen te benaderen en met ze samen te werken op een manier die hun complexiteit en het potentieel om goed te doen erkende. Ze vroeg zich af waarom we geen aandacht meer voor een probleem hebben zodra het is verholpen. Zou het hier eigenlijk niet interessant worden om te leren wat ons doet gedijen? 

Toen ze aan het einde van haar studie over de aanpak Appreciative Inquiry hoorde, was ze dan ook meteen verkocht. Ze schreef zich in voor een stage bij een internationaal werkende AI-practitioner en consultant en zoog alles wat ze kon vinden over deze mens-gecentreerde en op kracht gebaseerde aanpak op als een spons. Bij toeval was deze stage ook de opstap om van haar thuisland naar Nederland te verhuizen. Ze woonde de First Global Conference for Positive Change in Amsterdam bij en beloofde zichzelf plechtig dat ze vroeg of laat a) naar deze kosmopolitische, liberale en tolerante stad zou verhuizen en b) dat ze een manier zou vinden om haar geld te verdienen op een manier waarop de meeste mensen die ze tijdens deze conferentie ontmoette dat deden: mensen en organisaties helpen succesvol te worden. 

Voordat ze al haar moed verzamelde om Duitsland te verlaten voor een onzekere toekomst in Nederland, heeft het haar nog een jaar gekost om met haar eerste fulltime baan in de hospitality branche te beginnen en deze weer op te zeggen en te solliciteren naar een nieuwe functie. Zonder dat ze een baan in het vooruitzicht had en slechts met een handvol uitnodigingen om een paar appartementen in haar nieuwe woonplaats te bezichtigen, pakte ze haar koffer en verhuisde om in de dagen daarna beloond te worden met een leuke plek om te wonen en haar eerste opdracht als projectmanager voor de Second Global Conference for Positive. Als je durft te dromen moet je gewoon op het leven en het geluk dat je mag ontvangen vertrouwen.

In de jaren die volgden, combineerde ze de expertise en ervaring die ze op had gedaan in de hospitalitybranche en de wereld van consultancy bij de co-creatie van een start-up die L&D-oplossingen levert voor servicegerichte ondernemingen. Met Dare to Imagine zet ze deze reis nu voort en maakt ze de wereld en onze bedrijven gastvrijer. Dat doet ze als facilitator en coach door haar klanten te laten zoeken en te laten luisteren naar en betekenis te geven aan de antwoorden die al in ons aanwezig zijn, klaar om naar de oppervlakte getild te worden. Ook helpt ze ons de uitzonderlijke tijden waarin we leven te begrijpen. Tijden waarin we kunnen verschuiven van gecentraliseerde naar gedecentraliseerde machtsstructuren, van een economie gebaseerd op angst naar een op vertrouwen-/doel-/zorg-, misschien zelfs liefde-gerichte manier van zakendoen, tijden die om planetair denken vragen, die ons leren onze uniciteit en de schoonheid in diversiteit te waarderen en waarin we ons misschien afvragen welke unieke waarde we als mensen kunnen creëren in tijden van kunstmatige intelligentie.

Vera's passie, nieuwsgierigheid en expertise liggen op de gebieden en onderwerpen van moed, vrouwelijk leiderschap, appreciative inquiry (waarderend organiseren), interculturele psychologie en de paradigmaverschuivingen waarin we ons tegenwoordig bevinden.

Vera Hofmann is inzetbaar als spreker, trainer, gastdocent en dagvoorzitter op het gebied van van (vrouwelijk) leiderschap, moed, interculturele psychologie en paradigma-shifts.

Interactieve lezingen van Vera

Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl of telefoon +31-534347567 / +31-648828577.

Boekvertalingen

FC Delta Sports '95 - 25 jaar aan de bal - editor & proofreader Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business relation

Tell a business relation - informeer uw zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support