Over Philip Hess

Over spreker Phlip Hess - Team EPLÚ

OP ZOEK NAAR EEN SPREKER - TRAINER DIE ÉCHT HET VERSCHIL MAAKT?

Philips Hess - inzetbaar als spreker | trainer | gastdocent | dagvoorzitter

Philip Hess (1980) is een Rotterdamse serie-ondernemer (Senz, Somnox, Rotterdam Factoring) die niets liever doet dan ambitieuze ondernemers verder helpen.
 

Philip werd bekend als ondernemer en mede-oprichter van senz°, dat succesvol haar innovatieve stormparaplu's over de hele wereld verkoopt. Hij kreeg de smaak van verkopen te pakken toen hij in zijn studietijd bij Ikea kantoormeubelen ging verkopen. Hij studeerde af als industrieel ontwerper aan de TU te Delft en als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Als topsporter speelde hij basketbal op eredivisieniveau. Tijdens zijn studietijd droomde hij van een eigen bedrijf. Opeens was er het gouden idee: een paraplu die zelfs bij windkracht 10 in perfecte staat blijft. Samen met twee compagnons is Philip toen, groen als gras, in 2006 senz° gestart. Met succes, want het bedrijf heeft miljoenen iconische stormparaplu's verkocht en vele prestigieuze designerprijzen bemachtigd.

In 2018 lonkte nieuw avontuur voor Philip en is hij in startup Somnox gestapt, waar hij aandeelhouder en CEO is geworden. Dit inmiddels succesvolle bedrijf heeft een soort robotknuffel ontwikkeld dat de ademhaling stuurt van gebruikers, waardoor zij sneller in slaap vallen.

In 2020 heeft de Rotterdamse serieondernemer Rotterdam Factoring opgericht. Het bedrijf biedt ondernemers snelle en flexiblele financiering en

Daarmee ambiëren wij dat onze klanten de beste versie van zichzelf worden en bedrijfsmatig door het dak gaan.

Vanuit het mantra ‘growth sucks cash’ is voor deze doelgroep Rotterdam Factoring ontstaan. Rotterdam Factoring onderscheidt zich van de traditionele factoraars door in principe alle facturen van haar klanten voor 100% voor te financieren. Het doel van Rotterdam Factoring is juist om maximale liquiditeit voor haar klanten te creëren.

Philip is gecertificeerd coach en heeft in zijn eigen bedrijven alle highs en lows van het ondernemerschap mee mogen maken. Hij kent de klappen van de zweep, spreekt de taal van de ondernemer en helpt daardoor zijn klanten echt verder. Zijn specialiteit is snelgroeiende scale-ups, waar de chaos vaak regeert, gecontroleerd en met focus hard te laten groeien. 

Naast zijn huidige rol binnen Rotterdam Factoring is Philip een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter met een internationaal track record van Brazilië tot Zuid Korea, Spanje en de UK. Philip weet met zijn energie en enthousiasme zijn publiek van begin tot eind te boeien, waarbij niet alleen de succesverhalen aan bod komen, maar ook zeker zijn misstappen als ondernemer. Bewust ondernemerschap staat centraal in Philip's presentaties. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen, is oprecht, down to earth en houdt niet van bla bla. Als dagvoorzitter streeft Philip ernaar om dat ook uit zijn gasten op het podium te halen. Door zijn diverse achtergrond is Philip Hess in staat de werelden van design en business samen te brengen.

Voeg daar een flinke dosis bewustzijn en coaching aan toe en je weet zeker dat je na Philip’s verhaal vol inspiratie en met een grote glimlach weer naar huis gaat. De onderwerpen waar Philip over spreekt worden altijd aangepast aan zijn publiek, of het nu startende ondernemers, doorgroeiers, communicatiespecialisten, designers, studenten of scholieren zijn.

Philip Hess is inzetbaar als spreker, dagvoorzitter, jurylid en gastdocent op het gebied van ondernemerschap, start-ups, scale-ups, strategie, executie & cash en design & business. Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail annemariewestra@e-plu.nl, of telefoon +31 53 434 75 67 / +31 6 488 285 77.

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ