BID Expeditie 2013 Anne Marie Westra-Nijhuis

"Hè, dat is nou jammer, ze staat niet op de lijst van deelnemers. En het lijkt me nu juist zo inspirerend om eens een dagje in de keuken te kijken bij Pernille La Lau, de RTL 4-presentatrice, die ieder jaar op zo'n natuurlijke wijze de BID awards presenteert". Bovendien zou het voor mij een unieke kans zijn om Pernille, een zeer getalenteerde presentatrice, die daarnaast ook nog eens haar eigen bedrijf in coaching en training heeft, het hemd van het lijf te vragen. Van haar wilde ik graag leren!

Nu had ik Pernille al eens ontmoet, dus de beslissing om het haar gewoon te vragen was snel genomen... "Met alle plezier," was haar reactie, om daarna door te gaan "ik ga de BID organisatie meteen vragen of ze me voortaan op de deelnemerslijst voor de expedities willen zetten," om tot slot te vervolgen "ik wil ook van jou leren!"  

Vast stond dat mijn BID Expeditie met Pernille in ieder geval zou starten met een bezoek aan de Koffietijdstudio tijdens de live opnames van deze dagelijkse ochtendshow van RTL 4. Het wachten was alleen even op een 'leuke combinatie' met een item voor deze show op locatie. "Want ik wil je ook iets te bieden hebben," aldus Pernille.

Het werd een regenachtige najaarsdag, waarop ik in alle vroegte op pad ging richting de Koffietijdvilla, verscholen in de bossen van Eemnes, vlakbij Hilversum. Hier worden dus de opnames gemaakt! Op de opnameplaats was het al een drukte van belang. Na een kort welkom van Pernille, werd ik verder onder de hoede genomen door de opnameassistent, die mij naar de opnamevloer bracht en het script van het programma overhandigde. Hiermee zou ik tijdens de live-uitzending kunnen volgen wat Pernille en haar copresentatrice van de dag, Loretta Schrijver, op welk moment zouden zeggen, waar ze op de opnamevloer zouden staan en tot welke camera zij zich zouden richten. "In vijf, vier, drie twee, één...!" De tweede helft van de uitzending heb ik in de regiekamer doorgebracht. Niet eerder heb ik me echt gerealiseerd dat er zoveel mensen aan één televisieprogramma zijn verbonden. Erg leuk dat ik na afloop van de uitzending gelegenheid had om de opnameleider ter plaatse nog een aantal vragen te stellen. Want ik hoorde en zag heel veel gebeuren, maar als communicatieprofessional wilde ik dan bijvoorbeeld weer graag weten wie welke verantwoordelijkheden had en hoe dit nu communicatief allemaal zo soepel verliep.

Nog snel even een hapje proeven van het 'gerecht van de dag', gemaakt door Chef-kok Caspar Bürgi, en vervolgens met Pernille mee naar haar persoonlijke kleedkamer ter voorbereiding op de opnames die deze zelfde middag op locatie zou worden geschoten.Terwijl Pernille zich omkleedde en opnieuw in de make-up ging, was er gelegenheid om mijn vragen op haar af te vuren en onze wederzijdse vakkennis uit te wisselen. Na een verdere korte briefing, waarin ik wederom een script kreeg voorgelegd, en natuurlijk een fotomoment vertrokken we richting Amsterdam.

In een gezellig eetcafé midden in De Pijp zouden de eerste locatieopnames plaatsvinden. Maar eerst even lunchen en nader kennis maken met de crew, mijn collega's voor deze middag. Daar kwam Lisa Portengen al, die Pernille zou vertellen en ook laten zien hoe zij vrouwen inspireert hoe zij nog meer uit het leven kunnen halen. Dat ik deze middag de functie van assistent opnameleider op mij had genomen en de nodige hand- en spandiensten verrichtte werd alom gewaardeerd. Na een lange draaimiddag, waarbij zelfs het zonnetje nog even haar gezicht liet zien, namen Pernille en ik afscheid van elkaar en keerde ik met een tevreden en voldaan gevoel weer huiswaarts.

“Pernille, hartstikke bedankt dat je mij in de wereld van TV en presenteren hebt meegenomen en me achter de schermen hebt laten zien wat daar allemaal bij komt kijken. Bijzonder knap van je vind ik dat je 'uit je hoofd presenteert' en geen gebruik maakt van enige autocue. Wat ik vooral zo heb gewaardeerd is dat je me de hele dag steeds uitleg gaf over de dingen die er gebeurden. Ik vond het dan ook een hele leerzame dag waar ik met veel plezier op terugkijk!

Kijk hier de uitzending

BID expeditie 2013 Anne Marie Westra met Pernille La Lau

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ