BID Expeditie 2012 Anne Marie Westra

Toen dagvoorzitter Harry Starren tijdens BID 2012 voorstelde om gewoon de persoon naast, voor of achter je in de zaal te vragen om een expeditie, waren mijn eerste gedachten: “Wat zou het voor mij als communicatie professional een mooie kans zijn om een dag mee te mogen lopen met de directeur van een toonaangevend communicatiebureau, dat in 2008 nog is uitgeroepen tot Bureau Van Het Jaar, tevens organisator van Big Improvement Day!” “Ja hoor, dat mag”, was het directe antwoord van Hanneke Verburg op mijn vraag...

BID expeditie 2012 Anne Marie Westra met Hanneke Verburg van Winkelman & van HessenMijn BID Expeditie met Hanneke zou een DeepDive worden. Of me dat leuk leek? Op een mooie zonnige lentedag in maart van dit jaar heb ik het aan den lijve mogen ondervinden. Hoewel de locatie, Theater De Regentes, een voormalig zwembad in Den Haag, er perfect voor leek te zijn en ik in de loop van de dag ook volledig werd ondergedompeld, kwam er uiteindelijk geen druppel water aan te pas!  

‘Een intensieve brainstormmethode die via een strakke structuur verloopt’. De DeepDive, vertelde Hanneke, komt oorspronkelijk uit de wereld van de ITC en Design en is een unieke methode van samenwerken, leren en creëren. Resultaatgericht, maar ook fun! De DeepDive vraagt van elk lid van het team zijn of haar denkkracht optimaal in te zetten op een creatieve en inspirerende en zinvolle manier!

Gedurende een zeer intensieve maar oh zo leuke dag, ben ik volgens Hanneke met volle overtuiging in het diepe gedoken en heb ik mij ingespannen tot het vinden van de beste oplossingen voor de ontwerpopdracht – ‘Den Haag 2018/kandidaat culturele hoofdstad Europa’ – waarmee ik samen met mijn teamgenoten een mooie bijdrage heb kunnen leveren aan de totstandkoming van het bidbook hiervoor.

Zoals ook op mijn DeepDive diploma vermeld staat, ben ik met lof geslaagd voor kritiekloos brainstormen, fenomenale ideeën bedenken, onbetaalbare prototypes bouwen, opbouwend feedback geven, inspirerend presenteren en belangeloos samenwerken.

Recent is bekend geworden dat Den Haag niet doorgaat voor de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa 2018’. Maar het bidbook waarmee de stad zich kandidaat stelde, blijft wel dienen als inspiratiebron voor de toekomst. Den Haag blijft de komende jaren bouwen aan de ‘Stad zonder muren’ en het is mij dan ook een groot genoegen te kunnen zeggen: “Ik was erbij!”

“Hanneke, dank je wel dat je mij een dag mee hebt genomen in de wereld van DeepDive. Ik was verrast door het feit dat je met een relatief kleine groep mensen in één dag tijd tot zulke goede resultaten kunt komen. Met veel plezier kijk ik dan ook terug op een leerzame en inspirerende dag!”

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ