Over Omar Munie

Over spreker Omar Munie - Team EPLÚ

OP ZOEK NAAR EEN SPREKER - TRAINER DIE ÉCHT HET VERSCHIL MAAKT?

Omar Munie - inzetbaar als spreker| dagvoorzitter | gastdocent

Omar Munie (1986) is een jonge en getalenteerde Nederlandse designer. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen heeft hij in middels een bekende naam in de Nederlandse modewereld. Zijn tassen worden door steeds meer mensen gezien als de perfecte combinatie van functionaliteit en design.
 

Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich concentreren op de toekomst. Zijn moeder wilde dat hij accountant zou worden, maar al op een jonge leeftijd ontdekte Omar dat hij liever een creatief vak wilde leren, en met zijn handen wilde werken. Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Als snel maakte hij zijn eerste tassen, die hij direct verkocht aan de meisjes uit zijn klas. Zo richtte hij al tijdens zijn MBO opleiding zijn bedrijf, Omar Munie Clothing, op. Al na een half jaar was hij te gast in televisieprogramma's als Life & Cooking en RTL Boulevard. Hij vloog zelfs naar New York, waar hij aan het grote warenhuis Macy's zijn tassen verkocht. Een jaar na oprichting van zijn bedrijf won Omar de prestigieuze prijs 'Beste Leerling van het Jaar' en kreeg hij zijn eigen atelier aan de Binckhorstlaan in Den Haag. En na deze prijs volgden er nog meer, waaronder ‘Beste ondernemer onder de 25 jaar' en 'Meest innoverende ondernemer 2011'.

Nu, 8 jaar na oprichting van zijn bedrijf, heeft Omar zijn eigen Flagshipstore aan het Noordeinde in Den Haag en mag hij al vele grote namen aan zijn portfolio toevoegen. Zo heeft hij al tassen ontworpen voor Gemeente Den Haag, KLM, Schiphol en opleidingscentrum Baak. Ook worden zijn tassen al door veel celebrities gedragen, waaronder Hillary Clinton, Jane Fonda, Yfke Sturm en Jessica Mendels.

Ook worden er producten op bestelling gemaakt met hergebruikte materialen of op een andere duurzame wijze. Bedrijven met een focus op duurzaam produceren en ondernemen zullen al snel bij de Dream Factory uitkomen. KLM, BMW, Schiphol, Opleidingscentrum Baak en Fairtrade koffie Moyee gingen hen al voor.

De Omar Munie Dreamfactory is een door Omar Munie ontwikkeld idee dat al jaren in zijn hoofd zit. Gevoed door zijn eigen ervaringen en geluiden van de mensen die hij in de loop der jaren heeft mogen ontmoeten begon er een concept te leven bij Omar. De Dream Factory is een krachtig concept met een positieve lading. Het laat zien dat mensen met een moeilijk arbeidsverleden verder gaan daar waar anderen stoppen. Ze putten kracht uit hun passie voor het vak in plaats van aandacht te vestigen op wat ze niet kunnen. In de Omar Munie Dream Factory worden uitsluitend producten gemaakt van gerecyclede of recyclebare materialen en plantaardig gelooid leer. Zo wordt een oude jas een nieuwe Munie tas en een oude blouse een nieuwe iPad hoes! De kledingstukken waaruit enkele van de producten worden vervaardigd worden zelf ingezameld.

Omar heeft ook een boek geschreven 'Leef je droom' - van dromende vluchteling in de klaslokalen, tot living the american dream.

In 2016 heeft hij de Dutch Tulip opgericht, een organisatie die zich inzet voor de Nederlandse samenleving en het vergroten van de samenhorigheid middels het omarmen van vluchtelingen. Dat doen we door hen te helpen hun talenten in te zetten die ze meenemen van het land van herkomst.

Met een onvergetelijke verhaal over hoe hij als vluchteling in Nederland kwam, hoe hij droomde over succes en hoe deze droom werkelijkheid werd inspireert en motiveert Omar Munie ieder soort publiek. In zijn lezingen, die uitermate geschikt zijn voor scholengemeenschappen, zakelijke bijeenkomsten en startende ondernemers, staat het stimuleren van ondernemerschap en onderwijs centraal.

Bekijk hieronder Omar's speech intro movie 'Van dromende vluchteling tot succesvol designer'.

De Omar Munie Dreamfactory.

Meet Omar Munie, a refugee who designs ...

Omar Munie maakt Omarmband.

Omar Munie is inzetbaar als spreker op het gebied van inspiratie, motivatie en ondernemerschap, als dagvoorzitter voor scholen en gastdocent. Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl, of telefoon +31 53 434 75 67 / +31 6 488 285 77.

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ