Over Indra Simons

Over spreker Indra Simons - Team EPLÚ

OP ZOEK NAAR EEN SPREKER - TRAINER DIE ÉCHT HET VERSCHIL MAAKT?

Indra Simons - inzetbaar als spreker | trainer | gastdocent

Indra Simons (1972) is fotograaf, e-bookauteur en workshopdocent. Indra Simons is sinds 2006 als fulltime zelfstandig fotograaf gevestigd in Enschede. Haar specialismen zijn journalistieke/documentaire trouwreportages, (ongeposeerde) familiereportages zakelijke reportages en portret en smartphonefotografie.
 

De keuze om als fotograaf aan de slag te gaan was geen heel logische: afgestudeerd als tekst- en communicatiewetenschapper is ze eerst werkzaam geweest in de communicatiehoek en als trainer/productspecialist webdesign bij een IT-opleider.

De interesse in fotografie ontstond na een reis naar New York in de jaren ‘90 met de geleende analoge spiegelreflex van haar vader. De verdieping volgde later, met hier en daar een cursus en workshop, maar grotendeels is ze autodidact. Ze ontwikkelde interesse in het fotograferen van mensen die ‘op hun plek’ zijn: zo naturel en ongeposeerd mogelijk mensen fotograferen is een kunst die ze leerde beheersen. Ic Zo kan een foto veel meer worden dan een kiekje, echt ‘binnenkomen’.

En dat heeft haar geen windeieren gelegd: het leverde Indra onder meer de nodige nationale en internationale awards in de trouwfotografie, waaronder een 8ste plek wereldwijd bij de Wedding Photo Journalist Association en zelfs een 7de plek in 2020!

Naast het zelf fotograferen heeft Indra inmiddels ook de nodige fotografieworkshops gegeven: voor fotoclubs, collega fotografen, fotografieopleidingen en ook voor fotohobbyisten. Het soort toestel is daarbij eigenlijk van ondergeschikt belang: je kunt de duurste zoomlens en camera met de hoogste resolutie kopen, maar daarmee ben je niet ineens een begenadigd fotograaf.

Het is mooi anderen ‘het licht te laten zien’, de wereld door de ogen van de fotograaf. Gewoon met een smartphone kan dat zelfs, door te kijken naar compositie en licht, en door zelf te leren bepalen wat je precies hoe op de foto wil krijgen. Of je nou fotografeert uit hobby, voor je insta-feed, je eigen bedrijf, eens iets meer dan de gebruikelijke snelle kiekjes van je kind wil maken, of echt met fotografie aan de slag bent, leren kijken geeft iedereen leuke nieuwe inzichten!

In haar fototas… bevindt zich professionele Canon- , Sony en Sigma-apparatuur. Voor de fotografieliefhebbers: je leest er alles over op https://shotkit.com/indra-simons/

Begin 2020 heeft Indra Simons haar ondernemersbloed verder gevolgd met de oprichting van het platform allefotografiecursussen.nl op te richten. Op dit platform zijn alle fotografieworkshops handig op één plek en voor elk niveau te vinden: van beginner tot professional.

Indra is gepassioneerd spreker en docent. Zij houdt bijzonder veel van haar vak als fotograaf en is daarmee voor haar publiek een grote inspiratiebron.

Indra Simons is inzetbaar als spreker, workshop- en gastdocent op het gebied van (mobiele) fotografie en ondernemerschap.

Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl of telefoon +31-534347567 / +31-648828577.

 

Hieronder een van de awardwinnende foto's van Indra Simons. Bekijk meer van haar werk op de website van iSi fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hieronder de video van RTV Oost waarin Indra uitgebreid aan het woord is over trouwfotografie.

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ