Over Julian Jagtenberg

Over spreker Julian Jagtenberg - Team EPLÚ

OP ZOEK NAAR EEN SPREKER - TRAINER DIE ÉCHT HET VERSCHIL MAAKT?

Julian Jagtenberg - inzetbaar als spreker | trainer | gastdocent | dagvoorzitter

Julian Jagtenberg (1995) is tech-ondernemer, co-founder van Somnox en spreker. Julian heeft een passie voor tech en ondernemerschap. Zijn missie? De wereld veranderen met impactvolle innovaties.
 

Julian Jagtenberg is technoloog in hart en nieren. Vanaf jonge leeftijd raakte hij al geïntrigeerd door tech en science fiction. R2D2 en C3PO (Star Wars robots) hangen nog altijd als zijn robothelden aan zijn slaapkamermuur.

Op zijn 12e ging Julian naar het Technasium waar hij kon werken aan allerlei technische projecten. Daar raakte hij gefascineerd door alle dingen die de mensheid kan creëren. Uitvinder, dat is wat hij wilde worden en de studie Industrial Design aan de TU in Delft zou een logische vervolgstap zijn. Tijdens zijn studie kwam Julian erachter dat alleen uitvinden niet voldoende is om de wereld te veranderen. Je moet ook in staat zijn iets op te markt te kunnen brengen. Voor het eerst kwam het woord ‘ondernemen’ in beeld. Hij vervolgde zijn studie met een minor in robotica, eveneens aan de TU in Delft.

In deze periode leed zijn moeder aan slapeloosheid. Ze sliep zo slecht dat het ook haar leven beïnvloedde. Het enige wat ze had was verslavende medicatie met ongewenste neveneffecten. Julian was geïnspireerd door (soft) robots als Baymax en EVE (Wall-E), twee geweldige pixar-films, en hij wilde zijn moeder helpen om op natuurlijke wijze in slaap te vallen met de technologie van morgen: soft robotica.

Dat was het moment waarop in 2016 Somnox werd geboren, ‘s werelds eerste slaaprobot waarmee je het slaapritme kunt verbeteren. Deze ultieme slaapgezel helpt je in slaap te vallen, in slaap te blijven en uitgerust waker te worden. Somnox is met diverse design en engineering awards bekroond, waaronder de James Dyson Award, de Philips Innovation Award en de Robotdalen Innovation Award. Julian is met zijn startup wereldwijd veelvuldig in het nieuws geweest en heeft met behulp van Kickstarter meer dan 200% van het streefbedrag weten op te halen. In 2017 stond hij samen met zijn co-founders - Wouter Kooyman van Guldener, Job Engel en Stijn Antonisse - in de Sprout 25 onder 25 In 2018 is Somnox een samenwerking met Auping aangegaan, hét toonaangevende circulaire matrasbedrijf van Europa.

“Wij hebben voor ogen dat over tien jaar onze slaaprobot net zo normaal wordt als het hebben van een goede matras. We willen e en wereldwijde slaaprevolutie beginnen waarin iedereen de nachtrust krijgt die hij of zij nodig heeft zonder de noodzaak van verslavende en schadelijke medicijnen,” aldus Julian.

Als het aan Julian ligt zal met behulp van robotica ons huishouden er in de toekomst heel anders uit gaan zien. Het is zijn missie om in 2025 1 miljoen blije slapers te hebben.

Julian spreekt op zeer bevlogen wijze én met de nodige humor. Hij is een echte inspirator en weet zijn verhaal naadloos aan te laten sluiten op zijn doelgroep.

Julian Jagtenberg is inzetbaar als spreker en gastdocent op het gebied van robotica, data science, growth hacking, technische innovatie, crowdfunding en ondernemerschap.

Informeer bij Anne Marie Westra naar de verdere mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl, of telefoon +31 53 434 75 67 / +31 6 488 285 77.

Bekijk hier onder de Keynote van Julian Jagtenberg 'soft robotics & data analytics for social impact' tijdens SAS Data Science & Analytics Day 2018.

Bekijk hier de video 'zonder data geen succes' met Julian Jagtenberg als Uitblinker van de week.

Boekvertalingen

Ottie – Ein ganz normaler Hund – vertaler Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business associate

Tell a business associate - informeer je zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support en Team EPLÚ