Joseph Oubelkas

Joseph Oubelkas, Oubelkas, geboren en opgegroeid in het Brabantse dorp Raamsdonksveer is een succesvol IT-ingenieur totdat zijn leven in 2004 een bizarre wending neemt. Hij begon aan een zakenreis naar Marokko en wordt daar zonder bewijs of onderzoek veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan. Ondanks de inspanningen van de Nederlandse autoriteiten zit Oubelkas daarna jaren vast. Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch een aantal bijzondere vriendschappen op. Dit verhaal deelt hij in het boek 400 brieven van mijn moeder.

Sinds de verschijning van het boek in 2011 geeft Joseph lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hierdoor heeft hij al tienduizenden mensen mogen inspireren en motiveren.

Als vervolg op zijn bestseller 400 brieven van mijn moeder verscheen in 2014 zijn tweede boek, Gezondheid, Liefde, Vrijheid, waarin hij de worsteling beschrijft met de vrije, maar sceptische wereld.

Tijdens zijn optredens vertelt Joseph Oubelkas heel intrigerend over zijn beproevingen en zijn overlevingsdrang. Hij maakt zijn publiek deelgenoot van de wijze waarop hij zijn woede en frustratie heeft leren omzetten in iets positiefs. Daarnaast belicht hij hoe wezenlijk mentale overlevingskracht is. Waar Joseph ook komt, zijn publiek is geboeid van de eerste tot de laatste minuut. Thema’s als ‘leiderschap’, ‘omgaan met verandering’ en ‘omgaan met tegenslag’, het komt allemaal aan bod.

Bekijk hieronder de video van Joseph's eerste TED-x Talk.

Hieronder is de video van Joseph's meest recente TED-x Talk te bekijken.

Joseph Oubelkas is inzetbaar als spreker op het gebied van inspiratie, motivatie en leiderschap. Informeer bij Anne Marie Westra naar de mogelijkheden via e-mail - annemariewestra@e-plu.nl, of telefoon  +31 53 434 75 67 / +31 6 488 285 77.

Boekvertalingen

FC Delta Sports '95 - 25 jaar aan de bal - editor & proofreader Anne Marie Westra

Ambassadeur Senz°

Ambassadeur senz°, de enige echte stormparaplu

Spreker - Trainer nodig?

Team EPLÚ- sprekers, trainers, gastdocenten, dagvoorzitters die écht het verschil maken: kijk ook op www.teameplu.nl

Tell a business relation

Tell a business relation - informeer uw zakenrelatie over de dienstverlening van EPLÚ Management Support